2023 yılı SOGEP proje fikri alınmaya başlandı

Uran ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hayatiyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) proje fikri önerilerini almaya başladı.

TRB1 Bölgesinde, yani Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerinde faaliyet gösteren FKA, bölgenin kalkınmasına müteveccih çalışmalarını sürdürüyor.

Bu icraat çerçevesinde, Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü marifetiyle desteklenen, FKA yoluyla hesaplı SOGEP projeleri amacıyla 2023 yılı çalışmaları başlatıldı.

Proje fikri alınmaya başlanana SOGEP programına ilişik açıklamalarda bulunan FKA Umumi Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, SOGEP programının uygulanamaya başlandığı 2019 yılından itibaren Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde hissedar kurumlarla gelişigüzel oylumlu projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Yoğunlu, SOGEP programının Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığının kaynağıyla toplumsal kalkınma hedefi üzere ajansların yerelde paydaşlarıyla sonsuz temas halinde kendisine projeleri tasarladığı ve uygulamaya geçirdiği büyük tıpkısı program olduğunun altını çizerek, “Program illerimizdeki dezavantajlı grupların toplumsal ve soylu erki hayata elan faal namına katılabilmelerine, istihdamı arttırmaya, sosyal girişimcilik ve yenilikçilikle ilgilendiren rekabetçi projeler geliştirmeye yönelik geçerli tıpkısı program. Dört ilimizde şimdiye büyüklüğünde 28 proje kudretli bulunarak desteklendi. Bu projelere sağlanan toplam bindi tutarı 2023 fiyatlarıyla 111 milyon TL olurken mecmu proje bütçe tutarı ise 153 milyon TL yerine gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Ajans namına 2023 yılı için proje fikirlerini almaya başladıklarını ve proje düşünüm önerilerini beklediklerini bildiren Yoğunlu, “Programımız dahilinde desteklenecek projelerin minimum proje bütçesi 1 milyon TL’dir. Amme kurumları ile kar amacı gütmeyen kuruluşların sahibi olduğu projelerde eş finansman katkısı asgari yüzde ondur. Kar amacı güden kuruluşların başvuru sahibi olduğu toplumsal güçlük projelerinde insan finansman katkısı ise minimum yüzdelik ellidir” şeklinde konuştu.

Yoğunlu, programa ilişkin teferruatlı bilgiyi ajansın web sayfasında ilan ettiklerini belirterek, düşünüm önerisinde çıkmak isteyenlerin www.fka.gov.tr adresinden detaylara ulaşabileceklerinin altını çizdi. – MALATYA

Share: