19 Ilkgüz Gaziler Günü törenle kutlandı

Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Tunceli, Dert ve Erzincan’da 19 Ilkgüz Gaziler Haset dolayısıyla tören düzenlendi.

Erzurum’da, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda planlı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından tırsmak duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin koşuk okuduğu törende, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Bölüm Başkanı Salih Mesci, günün fehva ve önemini anlatan bire bir meşveret yaptı.

Törenin ardından Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Aşama, 9. Kolordu Komutan Vekili Tugay Patent Acara, İl Itimat Müdürü Uzun Tuncer, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları ve gaziler Karskapı ve Asri Mezarlık’ta şehitlik ziyaretinde bulundu, kabirlere karanfil bıraktı.

Kars

Kars’ta Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından ürkmek duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Savaşçı Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk, burada yaptığı konuşmada, gazilerin ülkenin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın tüvana abideleri olduğunu söyledi.

Öğrencilerin koşma okumasıyla sona aziz törene Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, 14. Mekanize Piyade Sancak ve Garnizon Komutanı Tugay Kağan Bronz, Cumhuriyet Altını Başsavcısı Abdullah Amanvermez, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Güvenlik Müdürü Çetin Sağdıç, Belediye Başbuğ Yardımcısı Ramazan Çıkrık katıldı.

Katılımcılar daha bilahare Kars Muharip Gaziler Derneğini ülfet etti.

Kars’ın Kağızman ve Sarıkamış ilçelerinde da merasim düzenlendi.

Ardahan

Ardahan’da Valilik önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Vali Hüseyin Öner, törende gazilerle aynı müddet arkadaşça etti.

Ardahan Gazi Aileleri Yardımlaşma ve El Birliği Derneği Başkanı Yener Göydemir üstelik günlerini kutlamak için törene katılanlara teşekkür etti.

Törene Garnizon Başbuğ Vekili Albay Ege Altınay, Belediye Başkanı Faruk Çipo, gurur müdürleri ve gaziler katıldı.

Öğrencilerin koşma okumasının ardından katılımcılar İl Hususi İdaresi binasındaki Ardahan Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Tesanüt Derneği’ni konuşma etti.

Iğdır

Iğdır’da Şehremaneti Meydanı’nda planlı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, korku duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Iğdır Martir ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, günün anlam ve önemine dair danışma yaptı.

Öğrencilerin türkü okumasıyla sona eren törene Vali ve Şehremaneti Başbuğ Vekili Hüseyin Açık Deniz Sarıibrahim, 5. Uç Alayı Komutanı Piyade Miralay Ramazan Sedat Esas, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, İl Cingöz Komutanı Miralay Nejdet Yağız, İl Güvenlik Müdürü Oğuzhan Yonca ve gaziler katıldı.

Tunceli

Tunceli’da ise Atatürk Mahallesi’ndeki Il binası bahçesinde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törene Ilbay Mehmet Yüksek Özkan, Jandarma Nahiye Komutanı Ferik Nurettin Alkan, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Cumhuriyet Altını Başsavcısı Enver Eroğlu, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Erzincan

Erzincan’da şehremaneti uğrunda planlı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Türkiye Savaşçı Gaziler Derneği Erzincan Bölüm Başkanı Sabri Taş, günün mazmun ve önemini tamlayan benzeri istişare yaptı.

Törenin arkası sıra Ilbay Sirkat ve beraberindekiler, Erzincan Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek gazilerle bire bir süre görüştü.

Törene 59. Topçu Terbiye Tugayı Komutanı Garnizon Başbuğ Vekili Liva Ahmet Kasa, Belediye Başkanı Bekir Aksun, YANLIŞSIZ Parti Erzincan Mebus Belgit Şarap ve devlet protokolü katıldı.

Ağrı

Ağrı’da Abide Meydanı’nda planlı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Vali Yardımcısı Yusuf Beran Vuran, merasim sonrası beraberindekilerle kentteki şehitlikleri görüşme edip, kabirlere karanfil bıraktı.



Share: