Serencam zaman fen… Martir Polis Güçleri Sevgili Poyraz’ın Adı Karşıyaka’da Ölümsüzleşti

İzmir Karşıyaka Belediyesi, şehit polis güçleri Sevgili Poyraz’ın adını Zübeyde Eş Mahallesi 7448/17 Sokak’ta hizmete açtığı parka verdi. Şehit polisin ailesinin dahi katıldığı açım töreninde önsezi komple anlar yaşandı.

Karşıyaka’dahi geçmiş yapılan törene; İzmir İl Güvenlik Müdür Muavini Kaan Ateşin, İzmir Büyükşehir Uray Başbuğ Vekili Toplumsal Hizmetler Kat Başkanı Ulaş Işıklı, Karşıyaka İlçe Güvenlik Müdürü Ercan Kaçanoğlu, Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Belletici, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İBB Martir Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Güneri Saygınlık Çeliker, Karşıyaka Savaşçı Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ve yönetimi, divan üyeleri, muhtarlar ile yurttaşlar katıldı.

CEMİL TUĞGENERAL: “ONUR DUYUYORUZ”

Karşıyaka Belediye Reisi Cemil Sancak, ilçeye, İzmir’e ve Türkiye’ye faaliyet veren değerlerin adını yaşatmaktan itibar duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

“1959’bile Konya’nın Beyşehir ilçesi Dumanlı köyünde doğan ve Zübeyde Eş Mahallesi’nden bir Karşıyakalı adına dahi andığımız şehit polisimiz Habip Poyraz’ın adını bu parkta yaşatacağız. Polislik mesleği; can, mülk ve esenliğimizin güvencelerinden biri adına çokça makro aynı görevi anlatır. Nazik Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Herkesin polisi özlük vicdanıdır ancak polis, vicdanı olmayanların karşısındadır’ sözü ile bu mesleğin taşıdığı değeri vurgulamıştır. Sevgili Poyraz 3 Eylül 1990’bile, elan 31 yaşındayken, Mardin’in Mazı dağında teröre alın devlet bütünlüğünü destek olmak için martir düştü. 7 yıllık evliydi, 2 yavru babasıydı. Onu ve onun kişiliğinde tam şehitlerimizi tırsmak ve minnetle anıyoruz. Özellikle ailesi koyulmak üzere umum yakınlarına aynı posta daha ser sağlığı diliyoruz. Acılarını paylaşıyoruz. Adını haiz parkın zaman dirlik ortamında yaşamamız amacıyla çabalayan herkesi anımsatmasını ve unutulmamalarını sağlamasını diliyoruz. Sevgili Poyraz’a Allah’tan rahmet diliyorum.”

“ACISI BIBI ZIHAYAT”

Martir Polis Aileleri Teavün ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Polat birlikte şunları söyledi:

“Bugün burada çok birey anlar yaşasak de güzel aynı etap attık. Şehidimizin adının bu parka verilmesi bizi çok mutlu etti. Zaman burada; 1990 yılında kaybettiğimiz şehit polisimiz Sevgili Poyraz’ı umum 32 sene sonradan anmak, ona eş geçmek ve eşinin yaşadığı mahallede adını ölümsüzleştirmek üzere aynı aradayız. ’32 sene’ derken belki dile kolay geliyor amma şehidin ailesi amacıyla geçmeyen koskoca yıllar söylemek. Acısı neymiş evvel kabil, yüreklerde bibi diri diri. Şehidimiz Habip Poyraz’ı ve al bayrağımız uğruna ebediyete tefehhüm etmiş tekmil şehitlerimizi nazikâne anıyorum. Kendisi üstelik tıpkı gazi çocuğu olan Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a vermiş olduğu bindi amacıyla saygılarımı sunuyorum.”

Share: