Erzurumlu vatandaşlar umum pazarlarında bahir oluşturuyor

Erzurum’birlikte vatandaşlar artım gösteren market fiyatları sonrası el pazarlarında derya oluşturuyor. Sebze ve kâr fiyatları iş tezgahlarında yarı yarıya daha bağan fiyata satılıyor.

Çarşamba günleri Aziziye İlçesinde kurulan el pazarında vatandaşlar deniz gösteriyor. Sabahın er saatlerinde muamele alanına gelip tezgah kurmaya başlayan esnafta vatandaş yoğunluğundan kıvançlı. Vatandaşlar pazarda kâin meyve ve göveri fiyatlarının marketlere oranla nısıf yarıya düşük olması zımnında alışverişleri halk pazarlarından yapıyor. Öte yandan ilişki tezgahlarında biber, patlıcan ve kabak kabilinden göveri çeşitleri 12,5 liraya satılıyor. Domates ve görgüsüz 15 liraya müşteriye satılırken yeregeçen 7,5 patates ise 6,5 liradan satılıyor. Yemiş fiyatları ise sayı farkı 10 liralık civarında seyrediyor.

“Alışveriş fiyatları vatandaşlarımız üzere uygun durumda”

Vatandaşların el pazarlarında çokluk gösterdiğini söyleyen esnaf Sinan Ağırbaş, “Şu anda ki alım satım fiyatları edimsel market fiyatlarına baktığımız ant yüzde 50 elan kaput diyebiliriz. Domates, biber, patlıcan kabil sebzeler toprak zamanı bittiği için ve bu ürünler dışarı illerden geldiği için lüzumlu istemez biraz fiyatları yüksek durumda bulunuyor. Yine de markete nazaran yüzdelik 50 henüz çap fiyatta. Biberi 12,5 liraya satıyoruz markette 20 liranın üzerinde fiyatı var. Domatesi pazarda 15 liraya satıyoruz ama markette 20 liranın üstünde fiyatı. Patlıcan ve boş kafalı 10 ila 12,5 lira arası değişiyor. Market fiyatları ile kıyasladığımız ahit şu anda münasebet fiyatları vatandaşlarımız amacıyla çok elan uygun durumda bulunuyor. Salatanın kilosu birlikte 15 teklik civarında seyrediyor. Aksata yoğunluğu sunturlu oluyor vatandaşlar nısfınnehar saatlerinde derya oluşturuyor” diye konuştu. – ERZURUM

Share: