Rize’de dolaşma minibüsü devrildi: 24 çorlu

Rize’nin Güneysu ilçesinde cevelan minibüsünün kaymakamlık yapması sonucu, aralarında çocukların ve şoförün de bulunduğu 24 emanet yaralandı.

Kaza, ilçeye sınırlı Asmalı Irmak köyünde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Bölgeye gezme amaçlı geldiği melhuz ecnebi uyruklu turistleri taşıyan 61 S 3434 plakalı minibüs yerey duvara çarptıktan sonraları 53 RT 658 plakalı koşa kabin aracın üstünde devrildi. Devrilmenin etkisi ile içlerinde 23 ecnebi uyruklu seyyah yaralanırken, tur minibüsün şoförü araçta sıkıştı. Olay namına çok sayıda cankurtaran ve itfaiye ekibi atıf edildi. Güneysu itfaiye aracı ekiplerinin müdahalesi konusunda araçta sıkışan taşıtçı gaileli namına çıkartıldı. Yaralılar esenlik ekipleri eliyle yakınlarda ki hastanelere nakledildi.

Aracın yalpalanarak reviş ettiği sırada duvara vurarak durduğunu ve ardından aracın devrildiğini belirten görgü tanığı Ayşe Yanık, “Kurgu yukarıdan aşağıya doğru duvarlara vura vura iniyordu. Sonrasında hızla 112 Acil Davet hizmetlerini arayarak ihbarda bulundum. Ardından ambulans ve itfaiyeler geldi” ifadelerini kullandı.

Olayla ait incele başlatıldı. – RİZE



Share: