Başkentte acayip meraklılarından yılın son antika pazarına vahim bağlam

Başkentte ibret meraklılarından yılın son tuhaf pazarına kırıcı deste

ANKARA – Ankara’birlikte yılın akıbet antika pazarı Ayrancı Ibret Pazarı’nda, ibret meraklısı vatandaşlar tıpkı araya gelerek bunaltıcı bent gösterdi.

Başkentte değme ayın geçmiş veriş haset kurulan Ayrancı Abus Pazarı, bu kamer yılın son acayip pazarı yerine Ankara’nın Ayrancı mahallesinde bulunan tutkun ilişki yerinde kuruldu. bahis konusu pazara, tuhaf meraklısı vatandaşlar ağır sıklet bandaj gösterdi. Türkiye’nin değme ilinden antikacı esnafın tezgah kurduğu Ayrancı Acayip Pazarı, güreşçi köprüsü görevi görerek garip eşyaları kuşaktan kuşağa aktarıyor. Pazarda, abus vandöz esnaflar öz aralarında aksata yaparken yabansı meraklısı ziyaretçiler ise öz koleksiyonlarını kişiselleştirmek için aksata yapıyor. Öte yandan Ayrancı Yabansı Pazarı’nda, bakır eşyalar, porselen ürünleri, sakat paralar, sakat gümüşler, çarkıt mekanik eşyalar, daktilolar, eski saatler kadar yadırganan mahsulat satılıyor.

“Bu işi isteyerek yapıyorum”

Ayrancı Garip Pazarı’nda çarkıt plaklar ve CD’ler satan esnaf Dünya Tuncer, 5 yıldır yabansı eşyalar sattığını ve bu işi isteyerek yaptığını dile getirerek, “Daha geçmiş hobi olarak başladım. Henüz sonradan de fazla olduğu üzere, insanlara elan ferah şeyler satabilmek için bu işi yapıyorum. Satılmayacak tek yapıt yok. Seçme ürünün tıpkısı alıcısı var. CD, kaset, plaka eskiye dayalı seçme şeyle ilgileniyorum” diyerek konuştu.

“İlk kat bu büyüklüğünde kalabalık”

Pazarda sakat antika paralar satan Sinan Doğan, 30 yıldır bu işin ortamında olduğunu söyleyerek, “Babanın hobisi olduğu amacıyla bizde zarfında doğduk bu mesleğin. Kağıt parayla ilgileniyoruz. Kendi ülkemizde kendi paralarımızla ilgilenen dirilik sayısı haddinden fazla ama bizim temel uzmanlık alanımız ecnebi kağıt dünyalık. Bizde asıl gönül yabancı kağıt mal. Pazar bu hafta ilk defa bu kadar kalabalık” dedi.

Ibret pazarını müzakere eden evli koşa, pazarı çok adamakıllı bulduklarını ve çocukluk yıllarına gittiklerini ifade ederek, “Önceleri burası komple antikaydı deminden yarıya mukassem. Çokça üst üste reşit burası. Ego kaşık alacaktım eşim aldırmadı sağlıklı değil diye. Benzeri plak alalım dedik alamadık, 10 bin liralık diyorlar. Böyle tıpkı yerin olmasından kıran memnunuz. Ercecik gelenler genellikle alıyor, çok zer şeyler oluyor burada. Biz gelemedik. Çocukluğuna yaklaşmak isteyen burayı gezip rahatlıkla eskiye dönüp o günleri anabilir” ifadelerini kullandı.

“Her özdek tuhaf değil, düşünülerek araştırarak gelsinler”

Ibret Pazarını ülfet eden vatandaşlardan Ercan Arıkan, pazardan memnun olduğunu ve pazarı kaçırmamaya çalıştığını anlatım ederek, “Alelumum geliyorum. yegâne Bergen’in plağını aldım, bulabilirsem tıpkı plak henüz alacağım. Alırken ihvan bereketli bakması lazım, gelişigüzel molekül tuhaf değil. Tıpkı şeyin fiyatını isteyerek, araştırarak gelsinler öyle alsınlar onu referans ederim” dedi.

“Fiyatlar az buçuk fiyatlı amma seçme öz elimizin altında”

Tuhaf pazarına daktilo kabul etmek üzere gelen Veysel Yılmaz, aradığı daktiloları burada bulduğunu dile getirerek “Ana sakat hastası bunların. Çok zaaf ediyordum kuşkusuz yapar diyerek. İlk posta geliyorum. Haddinden Fazla dahi beğendik ailecek geziyoruz. Alım Satım haddinden fazla fena hâlde, fiyatlar biraz fiyatlı amma aradığımız şeyleri seçmek konusunda gelişigüzel özdek elimizin altında” diye niteleyerek konuştu.

Share: