Türkan Şoray, adının verildiği pamuk çeşidinin hasadına katıldı

Türk sinemasının kebir isimlerinden Türkan Şoray, Mersin’in Tarsus ilçesinde “Türkan” adı sunulan cehre çeşidinin hasadına katıldı.

Adana’daki Şarki Akdeniz Zirai Araştırı Enstitüsünce lif kalitesi, erdemli verimiyle geliştirilip tescillenen ve adını Yeşilçam’ın adlı ismi Türkan Şoray’dan kayran “Türkan” pamuğunun hasadı için etkinlik düzenlendi.

Enstitü, Adana Büyükşehir Belediyesi ve ayrımsız tarım firması yoluyla Tarsus ilçesindeki Çiçekli Mahallesi’nde düzenlenen “Yeşilçam’ın Sultanı, Pamuğun Sultanı” etkinliğe katılan Türkan Şoray, sevenleri tarafından karşılandı.

Sevenleriyle dostane edip, fotoğraf çektiren Şoray, bazen sevenlerinin beraberinde getirdiği film afişlerini imzaladı.

Etkinlikte gâh vatandaşlar Şoray’a olan sevgilerini dile getirdi.

Türkan Şoray, etkinlikte, Çukurova için pamuğun önemine bel etti.

Bugünün kendisi üzere çok manalı olduğunu tabir fail Şoray, emekçi eş işçilerle bire bir arada bulunmaktan belde mutluluk duyduğunu kaydetti.

Şoray, pamuk çeşidine adının verilmesinden yağlık onurlandığını aktararak, şöyle konuştu:

“Çukurova denilince iğ akla dirimsel. Cehre, Çukurova’nın altınıdır, yeryüzü büyük değeridir. Pamuk çeşidine adımın verilmesi beni serencam kademe onurlandırdı. Bu onuru hayatım boyunca taşıyacağım. Çok teşekkürname ediyorum. Dileğim, çıktı üretim olsun. Adana pamuklara bürünsün. Cehre yürekli Adanalıların pamukları bereketli olsun. Hayatımın en fena hâlde anlarından birini yaşamama etken oldunuz. Bunu on paralık unutmayacağım. Pamuğun Sultanı atılmak çok güzel tıpkısı husus.”

Adana Büyükşehir Belediye Reisi Zeydan Karalar üstelik Gün Doğusu Akdeniz Zirai Araştırı Enstitüsünün liyakatli işlemler yaptığını, şehremaneti olarak memlekete hayır olan hizmetlere bindi verdiklerini vurguladı.

Şarki Akdeniz Tarımsal Araştırma Müdürü Abdullah Çil birlikte pamuk çeşitlerinin geliştirilmesi üzere balaban icraat yaptıklarını dile getirdi.

Geliştirilen çeşitlerle Türk tarım ve ekonomisine katkı sunduklarını ifade fail Çil, “Çeşitlerimizi geliştirirken özelliklerine, hikayelerine ve cesim ayar katan birey ve çekicilik isimleri veriyoruz. Bu çeşide Yeşilçam’ın sunu değerli, güzel ve tecrübesiz sanatçısının ismini verelim dedik ve adının Türkan olmasına karar verdik. imdi adı yalnız Yeşilçam’bile değil, bizim topraklarımızda yeşersin, derece ve avlu bulsun. O nev yaşadıkça, toprak ekildikçe onun ismi anılsın, dizge onu bilsin.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra namına armağan edilen yazmayı takan Türkan Şoray, kadınlarla “Türkan” pamuğunun hasadını yaptı.



Share: