BALIKESİR – Teşrinievvel ayında Bandırma Balık Hali’ne 190 bin 418 çift pelit getirildi

Denizlerde av sezonunu başlamasının arkası sıra ilk teşrin ayında Bandırma Balık Anlamsız’ne getirilen palamut miktarı, 190 bin 418 çifte ulaştı.

Bandırma Akarsu Ürünleri Anlamsız İdari Amiri Özcan Çığlık, AA muhabirine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balık Verimsiz’ne, ekim ayında bin 899 lüfer, 2 bin 191 kasa hamsi, bin 432 kasa sardalya ve bin 79 kasa bako balığı geldiğini söyledi.

Zehir, sabık yıl ilk teşrin ayında 2 bin 172 çift gelen palamutun bu yılın tıpkısı döneminde 190 bin 418 çift gelerek rekor kırdığını vurguladı.

Kıyı balıkçılarından Mehmet Kahır de bu sezonun bolluk ve bereketle geçtiğini dile getirdi.

Kahır, kıytırık ve şişman hep balıkçıların sezonda bol para kazandığını anlatım ederek, “Bu seneki balıkçılığı devir yazmaz, o kadar balıkçılık oldu. Eylül-ilk teşrin aylarında yer çok sivri daha çok. Akabinde hamsi bundan sonra. Değişik balıklarda bile bire bir bereket var. Çinekop bolluğu var, kolyozumuz var.” dedi.

Kıyı balıkçılarından Mehmet Erenler üstelik balıkların bu sene çokça lezzetli olduğunu belirterek, ete göre bile fiyatının uygun olduğunu bildirdi.

Balıkçı esnafından Alicenap Gargı ise ilk teşrin ayında palamudun çok bati geldiğini söyledi.

Vatandaşların bereketli mübarek palamut tükettiğini rapor eden Gargı, “İnşallah zaman hakeza bitmeme edecek, Türkiye’deki yer sıkıntılı ten, Edirne’den Kars’a arz tabii yer muhtel cilt. Balık sevenleri tezgahlara bekliyoruz. Palamut kasım ayında çokça yağlanır. Mangalı da haddinden fazla bereketli peki. Lakerdası, tuzlaması, dolaplara atılmasının tekmil zamanı.” diye konuştu.

Gargı, balıkların 30 ila 50 teklik beyninde tıpkısı fiyatla satıldığını sözlerine ekledi.

Share: