29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Erzurum, Ardahan, Tunceli, Erzincan, Kars, Balkı ve Iğdır’da 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı nedeniyle törenler düzenlendi.

Balkı’da, Ilbay Osman Varol’un, Şehremaneti Başbuğ Vekili Ergin Acarbay ile Valilik makamında tebrikleri akseptans etmesinin arkası sıra adliye önündeki merasim alanına geçildi.

Varol ve Acarbay, askeri araca binerek alanda mevcut mektepli, vatandaş ve düzenlilik güçlerinin bayramını kutladı.

Ilbay Varol, burada yaptığı konuşmada, milletin birliğini kirletmek isteyenlerin hiçbir antlaşma amaçlarını gerçekleştiremeyeceğini belirterek, “Binlerce şehidimizin kanıyla ıslak topraklara ehil bu iyicene vatanımızı gafillere, hainlere, düşmanlara ve onların ortaklarına bırakmadık, bırakmayacağız. Sevgili gençler, güneş zahir bire bir şekilde göstermiştir ki büyük Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane biçimi Cumhuriyet Altını’tir. Yaşadığımız boğuk günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir kim ayrımsız mazimizdeki kabilinden balaban aynı ulus ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği program, askeri birlikler, öğrenciler ve araçların geçişişinin ardından sona erdi.

Programa, İl Güllabi Komutanı Tugay Hüsamettin Erol, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Miralay Erhan Kabadayı, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, mülk protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Share: