Karanlıkdere Kanyonu, doğal güzelliğiyle dağcıların rotasında

Erzurum’un Şenkaya ilçesi sınırındaki doğal güzelliğe ehil Karanlıkdere Kanyonu, dağcıların yürüyüş ve tırmanış rotaları arasında bulunuyor.

Türkiye Alpinizm Federasyonu’nun (TDF) Kars ve Ardahan’daki üyelerinden oluşan 10 şahsiyet kadro, koyu ve mufassal vadiler, mağaralar ve kayalıkların bulunduğu vadide tabiat yürüyüşü yaptı.

Sonbahar renklerine bürünen vadide doğayla çöz içe iyicene ilk kânun nâkil dağcılar, etkinliği 10 kilometre yürüyüşle tamamladı.

Federasyonun Ardahan Temsilcisi Muhammed Sebep, AA muhabirine, Karanlıkdere Kanyonu’nun sunturlu doğasını yakından soldurmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Kanyonun balaban aynı yolculuk yeri olduğunu, bu nedenle başkalarının üstelik bölgeyi görmesini istediklerini tabir eden Sebep, “Amacımız bu ve bire bir yerleri keşfederek bölgemizin tanıtımını çıkarmak. Buraya henüz çok vatandaşın gelmesini ve bu misilsiz natürel güzellikleri kendilerinin bile yaşamasını istiyoruz. Bu temennilerle Karanlıkdere Kanyonu’na parçalanmamış vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Share: