ÇANKIRI’DA ‘TRAFİK KAZALARINA FARKINDALIK’ SERGİSİ

ÇANKIRI’da, gidiş geliş kazaları ile ilişik ‘Gidiş Geliş Kazalarına Cebin Farkındalık Sergisi’ açıldı. Ilbay Abdullah Ayaz, Tefhim Etmek istediğimiz, temel amacımız; ilçe o büyüklüğünde uzakta değil dedi.

Kent merkezindeki sergi açılışına Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Baro Başkanı Mustafa Bahir, alım müdürleri ile haddinden fazla sayıda birey katıldı. Vali Ayaz, trafik güvenliğinin yeryüzü büyük ruzname maddelerinden olduğunu belirterek, Çankırı’bile olan kazalardan 30 kesim fotoğrafı, vatandaşlarımıza sergilemek istiyoruz. Tercüman Olmak istediğimiz, asıl amacımız, kaza o büyüklüğünde uzakta değil. Ihtimal sürücülerimiz, vatandaşlarımız; gidiş geliş kazalarını kendilerine uzak ülkenin, şehrin farklı yerlerinde olan belalar kendisine görüyor. Bunların topu şehrimizde olmuş. Maatteessüf kiminde ölüm kiminde yaralanma olan gidiş geliş kazaları. İnşallah sürücülerimizin sürüş güvenliğiyle ilgilendiren önlemlerini artırmalarını bulmak bildirme mehabetli hedefimiz dedi.

Fotoğrafların, çoban kursları ile okullarda bile açılacağını nâkil Ayaz, Gidiş Geliş kazalarının iri çoğunluğu maatteessüf güdücü hatalarından meydana geliyor. Sürücümüz evet dalgın evet telefonla uğraşıyor ya uykusuz ya şaşkın evet bile sürüş ve sefer koşullarına uygun adına vasıta sürmüyor. Onun üzere bu konudaki farkındalığı tezyit etmek, fert kaybını, maddesel zararı düşürmek; yer şişman hedefimiz diye niteleyerek konuştu.

Share: