Bolu’da arkalama kolilerinden çıkan birey notlar depremzedelere maneviyat oluyor

“Asrın felaketi” kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere Bolu’dan gönderilen müzaheret kolilerine rastgele yaştan eş ihtisas iki canlı notlar bırakıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin arkası sıra bölgeye yardımlar sürüyor.

Valilik ve AFAD koordinesinde 17 Orak Ayı Spor Salonu’nda tasnif edilen yardım paketlerinin içinden arada bir içli hediyeler ve notlar da çıkıyor.

AFAD’ın Çivril Mahallesi’nde kâin depoda toplanan kolileri düzenleyen ekipler, bebe bisküvisinin üzerine yapıştırılmış ve besin kolisinin içerisine konan notlar buldu.

10 yaşındaki yardımsever Metehan Baylav, bebe bisküvisinin üstüne yapıştırdığı notunda, “Çokça üzgünüm amma olanların hepsini atlatacağınıza inanıyorum. Haddinden Fazla print eyyam geçirdiğinize eminim. Televizyonlarda sizleri izlerken haddinden fazla üzülüyorum. Size Bolu’dan elimden geldiğince müzaheret etmeye çalışıyorum. Size bazen oyuncaklarımı ve bebe bisküvisi yolladım. Umarım afiyetle yersiniz. Babamın el telefonu numarasını yazdım. Aynı şeye ihtiyacınız olduğunda beni arayabilirsiniz.” ifadesini kullandı.

Bırakılan eksantrik benzeri notta ise şu ifadeler vadi aldı:

“Hangi yazılır, bittabi yazılır bilmiyorum. Kelimeler neymiş gariban, babasız, dilsiz ve sağır. Türkiye’nin ciğeri yanıyor. O büyüklüğünde haddinden fazla tezkere, romanlar, şiirler okursun ama içi ezim ezim ezen gözlerinden dökülen yaşları yazamazsın. Rabb’im yar ve yardımcınız olsun. Mutekit kardeşlerim, tığ Türkiye yerine o kadar pir aileyiz ki sunma beş altı zarar ve yer düşük kayıplarla henüz tetik, henüz duyar, elan aklık kayırıcı olacağız. Annem, iyiliğin, hayrın büyüğü küçüğü olmaz der. Sağlıcakla tartı. Sizi haddinden fazla seviyorum ülkemin bildirme zer insanları.”

Share: