Osmaneli’de “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” uygulaması yapıldı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde İçişleri Bakanlığı’nca trafikte eğreti önceliğine dikkati elde etmek ve çoban duyarlılığını artırmak amacıyla büyüklük genelinde eş zamanlı “Yayalara evleviyet duruşu, hayata ihtiram duruşu” etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerin trafikte güvenli bire bir şekilde okullarına gidip gelebilmeleri amacıyla, sürücülerin bulaşıcı önceliğine gösterdikleri hassasiyeti en üst noktaya yürütmek üzere planlı etkinlikte, Kaymakam Yüksel Ünal ve kaza protokolü öğrencilerle gelişigüzel ekol önündeki yaya geçidinden geçti.

Kaymakam Yüksel Ünal yaptığı açıklamada “Trafikte Seçkin Yıl Elan İyiye’ mottosu doğrultusunda ‘Yayalara Evleviyet Duruşu, Hayata Korku Duruşu’ sloganıyla sâri önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına zaman 11.00-14.00 saatlerinde bulaşan ve sürücüler, bulaşan geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte eğreti önceliğine ilgi elde etmek için etkinliğimizi düzenledik. Farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu etkinliklerimiz devam edecekti.” dedi.

Düzenlenen programa Şehremini Münür Mecnunca, Kurnaz Komutanı Üsteğmen Öcal Ersoy, Güven Başmuallim Vekili Saha Komiseri Bünyamin Şahin, polis memurları ve gidiş geliş ekipleri öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Share: