Atabarı Kayak Merkezi sezonun geçmiş ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Artvin’dahi iki gündür aktif olan kar yağışının arkası sıra 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı’ndaki Atabarı Kayak Merkezi’nde ski sezonu başladı.

İl Toyluk ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 2009’dan itibaren bakım veren Atabarı Ski Merkezi’nde, kar kalınlığının 40 santimetreyi bulmasıyla pistler kayak amacıyla akıllıca arkaç getirilerek telesiyej ve teleskinin bakım ve kontrolleri yapıldı.

Zorluk derecesine bakarak 2 pistten oluşan, 595 metre uzunluğunda telesiyej ve 159 metrelik teleski mevcut eşkal, sezonun önce ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İl Toyluk ve Spor Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Başköylü, AA muhabirine, mergup kar kalitesine ulaşılmasıyla tesislerde kayak sezonunun açıldığını söyledi.

Tesisin birbiriyle bağlantılı hep 1300 metre uzunluğunda iki pistten oluştuğunu belirten Başköylü, “Telesiyej ve teleski sistemiyle de bölgede kayakseverlere bakım veriyoruz. Telesiyej sistemi vatandaşlarımızı doruk noktaya kadar ulaştırmakta. Pistimiz Türkiye’da gâh pistlere göre güdük görünebilir ama herhangi bir seviyede kayaksevere hitap edecek şekilde tasarım edilmiştir.” dedi.

Başköylü, konumu ve natürel yapısıyla Gün Doğusu Karadeniz’in en yüce ski merkezlerinden olduklarını rapor ederek, şunları kaydetti:

“Muvasala yalın kat, doğası misilsiz. Orman alanının içinde ski imkanı sunuyor. Kar kalitemizin bile dolgunca olması burayı tercih edilir kuzuluk getiriyor. Hava sıcaklığı de haddinden fazla düşmediğinden takım açısından bile dayanabilen dava yaşamıyoruz. Sıkıntı, sis kadar olumsuzluklara çokça bir iki rastlıyoruz. İnsan sağlığı ve hisse senedi güvenliğini civar planda sara kış turizmini tesislerimizde yaşatmaya çalışıyoruz. Kış turizminde şehrimizin ve çevredeki şehirlerin kalbi Atabarı Ski Merkezi’nde atıyor.”

Mehmet Başköylü, sabık yıl tesiste 12 bin kişiyi ağırladıklarını, bu yıl sayıyı 16-17 bine çıkarmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Ahu ise sezonun başlamasını okazyon kasten kayak yaptığını söyledi.

Kar yağışının geç olmasıyla önceki yıllara bakarak sezonun geç açıldığını vurgulayan Ceylan, “Us yağmasını dört gözle bekliyorduk. Kar yağmur yağmaz soluğu burada aldık. Ski yaptım. Bugün üstelik hava haddinden fazla güzelce. Hava çok güzel. Kayakseverleri bu evire çevire doğada spor yapıp eğlenmeye bekliyoruz.” diyerek konuştu.

Share: