Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ağırlık,

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Rehavet NTV’de etken yayına katıldı. Burada gündeme dair açıklamalarda kâin Yük, Suriye ile 11 yıl bilahare gerçekleşen temaslar sonrası “Cumhurbaşkanı Erdoğan- Beşşar Esad ile görüşecek mi?” sorusunu yanıtladı.

“ŞU ANDA BUNU SÖYLEMEM İÇİN ER”

SÖZ KONUSU konuyla ait Gravite, “Bununla ait sınırlı ayrımsız takvim yok. Öncelikle ihtimal savunma bakanı, ihsas başkanımızın yaptığı toplantının takibi ve devamı mahiyetinde toplantılar kabil. Dışişleri bakanımızın toplantısı olacak ama takvimi belli değil. Önümüzdeki aylarda bu alanda eskimemiş toplantılar, görüşmeler gibi. Görüşmelerin cumhurbaşkanları düzeyine çıkması amacıyla daha elan yapılması müstelzim haddinden fazla öz var. Bugünden aynı madde söyleyemem önümüzdeki üç ay ortamında mi peki, altı ay içinde mi evet, tamam mu imkânsız mı… Şu anda bunu tercüman olmak üzere erken, sürecin seyrine tutkun” dedi.

İbrahim Rehavet’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bu bittabi evvel toplantıydı, bunların devamı gelecek. Biz yeniden beri bu krizin elan aşkın derinleşmiş savaşla değil, fakat müracaat yoluyla BM parametreleri çerçevesinde çözüleceğini söyledik. Ama rejim basamak diredi. Mütenevvi bahanlerle Esas sürecini sabote etti, Astana sürecini tıkadı, Cenevre süreci adeta buharlaşmış oldu. Bizim asıl kaygımız, savaşın bitmeme etmemesi ve Suriye kaynaklı terör saldırılarının Türkiye’ye tehdit oluşturmaması ve insancasına krizin derinleşmemesi. Bu üç antet açısından baktığınızda bizim perspektifimiz hala benzeri, değişmedi. Harekatlarımız olmasaydı, bölgede yıldırı koridoru kurulacaktı. Suriye yıldırı örgütlerinden temizlenmeli ve mülteciler amacıyla emniyetli geri aktarılma sağlanmalı. Suriye ile görüşmenin buraya yapacağı ulama bizim üzere önemli.

İRAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROTESTOLAR

İran’dahi yaşananlar sıkıntı ve bulut verici. İran yönetimi birlikte bire bir saymanlık içerisine girdi, bu ahlak polisiyle ilişkin. Hep süresince ayrımsız ağız dalaşı başladı bununla ilgilendiren. İnşallah anne türe ve hürriyetleri himaye altına düz benzeri yapıya akilane evrilir. Ben İran yönetiminin bu yönde ayrımsız kararlılığı olduğunu görüyorum. ara sıra İran’ın Ermenistan yanlısı gâh tutumları Azerbaycan tarafını üzdüğü üzere bizi birlikte üzüyor. Biz bunları üstelik İran tarafıyla konuşuyoruz.

YUNANİSTAN’LA KITA SAHANLIĞI KONUSU

Bunu geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanımız de söyledi, 12 mil değil 6 milin üzerinde yapılacak herhangi bir artırım direkt Türkiye’nin itirazıyla, muhalefetiyle ve üzücü direnciyle karşılaşır. Bunu kabul etmemiz gibi değildir, Yunanistan üzere üstelik yavaş sonuçları tamam. Hakeza tıpkı yola başvurmamalarını bekliyoruz. Bu yönde aşama atarlarsa katiyen caba bırakmayız.”

Share: