Deprem evlerini yıktı, hedeflerini yıkamadı

Sarsıntı evlerini yıktı, hedeflerini yıkamadı

Deprem bölgesinden Konya’evet eğitimleri üzere gelen öğrenciler, gönüllü öğretmenler yoluyla sınava hazırlanıyorlar

KONYA Asrın felaketi büyük depremlere Kahramanmaraş’ta yakalanan ve eğitimlerini bağlamak için öğretmenlerinin desteği ile Konya mevrut depremzede öğrencilere Konyalı fahri öğretmenler bindi daha çok. Öğrencilerin eş düşünceleri ise, “Sarsıntı evlerimizi yıktı ama hayallerimizi yıkamadı” oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Konya’da gönüllü aralarında profesör, akademisyen, öğretmen ve öğretmen adaylarının bulunduğu 560 şahsiyet hava gönüllü Hikmet Öğretmeni Fatih Biberli, tarafından kuruldu. Daha sonradan sosyal iletişim araçları ve Konya’de bulunan KYK yurtlarındaki öğrencilere kurulan bütün ile ulaşan öğretmenler 160 depremzede ortaokul ve ortaöğretim öğrencisine hususi kurulan sınıflarda ders veriyor.

“Sarsıntı oldu elbet hayallerimiz yıkıldı, ama hedeflerimiz devam ediyor”

Kahramanmaraş merkezde nazik depremlere yakalanan ortaöğretim akıbet sınıf öğrencisi Mustafa Doğrubakan, ailesinin halen Kahramanmaraş’ta olduğunu kendisinin ise üniversite sınavına girişmek üzere Konya’evet geldiğini rapor ederek, “Zelzele oldu elbet hayallerimiz yıkıldı ama hedeflerimiz bitmeme ediyor ve tığ bu hedefleri akdetmek amacıyla buraya geldik. Bu gönüllü öğretmenlerle yolumuza kesinlikle buraya gelirken yemeden içmeden yetişek amacıyla gelmedik. Yeryüzü azından tıpkı kişi kafamızı uymak amacıyla ve aynı kere adına seçtik burayı. Geldiğimizde buradaki gönüllü öğretmenlerle tanışmamız, buradaki Fatih hocamızla tanışmamız tabii bir nice şeyi bize imkan kendisine sundu. Beklentilerimizin çokça üzerinde ve şu dakika şurası diyebilirim. Kahramanmaraş’taki diğer öğrencilere karşın, artan arkadaşlarıma rağmen tığ şu zaman çok gür benzeri durumdayız” dedi.

“Deprem sonrasında hedeflerimiz yıkılacağını düşünüyorduk”

Ailesi halen Kahramanmaraş’ta olan Konya’dahi ise darülfünun imtihan sürecini tamamlamaya mevrut ortaöğretim sonuç dershane öğrencisi Muhammed Duransarı ise, “Zelzele öncesinde çokça erdemli hedeflerimiz vardı. Çokça çalışıyorduk. Buraya gelirken yolda, zelzele sonrasında hedeflerimizin yıkılacağını düşünüyorduk. Sonrasında Konya’evet geldikten sonra gene hayallerimiz canlandı. Gine çalışmalara başladık. Esasen hayata tutunmaya çalışıyoruz. Üniversite sınavına bile faziletkâr bire bir murat belirledik. O amaçta hala çalışmalara devam ediyoruz” diye niteleyerek konuştu.

“Doktor olduktan sonraları Elbistan’a gideceğim”

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde ikamet eden 7. derslik öğrencisi Burcu Türkmen da, “Şu dakika öğretmenlerimin da desteğiyle gelişigüzel Konya’dayım. Konya’üstelik biraz daha büyüyüp kendimi geliştirip hekim olmayı düşünüyorum. Doktor olduktan sonra Elbistan’a gideceğim. Orada bundan sonra bundan sonra insanın yaralarına dokunmak istiyorum. çıktı insanın yaralarını koparmak istiyorum. Ben buraya gelirken haddinden fazla üzgündüm zira bir nice arkadaşım, depremden etkilenmişti. Yaşımız daha tezyifkâr olmasına rağmen bize depremin etkisinin henüz büyük olduğunu düşünüyorum. O yüzden benim gibi bir nice arkadaşımın hayalleri yıkılmış gibi. Ama esasen eskimemiş ayrımsız yerde yeni benzeri hayata başlayıp orada kendilerini geliştirip hayallerini gerçekleştirdikten bilahare yine memleketlerine gidebilirler. Ondan yağlık pes etmemelerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Bu destekler yemeden içmeden burada kalmayacak”

Platformun kurucularından Hikmet Öğretmeni Fatih Izdırap, “Şu anda 560’ı geçkin fahri öğretmenimiz var. Bunların içre hekimlerimiz, tababet hekimlerimiz içre zer profesörlerimiz ve rastgele branş grubumuzun başında üstelik birer akademisyen hocalarımız var alanlarıyla ilgilendiren kendisine. Şu anda 160 öğrenciyle ayrımsız fiil iletişim halindeyiz. yüz yüze yahut online derslerimiz bitmeme etmektedir. Antrparantez bunun birlikte sarsıntı bölgelerinde gâh illerimizde, ilçelerimizde bize ulaşan grup halindeki öğrencilerimize birlikte öğretmen desteği, ruhsal bindi ve betik desteği veriyoruz. Bu destekler hoppadak burada kalmayacak şayet destek olduğumuz kardeşlerimiz sınavlardan bilahare durumu sıfır öğrenciler üzere birlikte bu platformumuz bitmeme edecek” dedi.

“Bizim desteğimiz hemen betik, çeşit evet birlikte havlu değil”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Çalgı Aleti Öğretmenliği öğrencisi fahri Ali Derebaşı, “Deprem bölgesinden gelen öğrencilerimiz önceki etapta kaldıkları yurtlardan evet da evlerden çıkmayı aşkın istemiyorlardı. Ruh Bilimsel olarak de yorgun oldukları için. Buraya gelip bizimle tanıştıktan sonradan burada birlikte karşı karşıya terbiye kabul etmek isteyenler oldu. Online eğitimden yüz yüzeye saklamak isteyenler oldu. Daha farklı toplumsal aynı yaşam içerisine çalmak için da yanımıza gelmeyi tercih ettiler. Temas antlaşma bile zaten kapılarımız onlara berrak. Bizim desteğimiz hemen mektup, soy ya birlikte silgi değil, hem ders etkinliği hem buraya gelip bire bir birleşme etkinlikleri oluyor” diye niteleyerek konuştu.

Share: