FAHRI ÖĞRETMENLER DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

TÜRKİYE Gönüllü Öğretmenler Platformu, depremzede öğrencilerin derslerinden hoşgörüsüz kalmaması üzere adete seferber olup, onlara gerek karşı karşıya, gerekse internet eliyle açıktan terbiye veriyor. Sosyal iletişim araçları marifetiyle oluşturulan platformun kurucusu Hikmet Öğretmeni Fatih Ateş, 400 civarı öğrenciye yetişek verdiklerini ve bunun160’nın bile Konya’birlikte olduğunu belirterek, Konya’üstelik 160 öğrencimiz var. Onların çoğuna karşı karşıya eğitim veriyoruz. Hareket bölgelerinde olan öğrencilere ise internet vasıtasıyla engin öğüt veriyoruz. Onlar ülkemizin gelecekleri oldukları için elimizdeki tam imkanları sağlamaya çalışıyoruz. dedi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6’lık depremden 11 el etkilendi. Bu illerde bulunan öğrencilerin eğitimlerinde de aksamalar yaşandı. Öğretmen Fatih Elem, depremzede öğrencilerin derslerinden ferasetsiz kalmaması amacıyla sosyal iletişim araçları vasıtasıyla Türkiye Gönüllü Öğretmenler Platformu kurdu. 500’ü öğretmen kısaca 580 gönüllü, hem deprem bölgesinde, hem birlikte eksantrik kente göç fail depremzede 400 civarında öğrenciye gerek yüz yüze, gerekse genel ağ yoluyla alarga eğitim bilimi veriyor. Öğrencilerin alelumum lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan eşhas olduğunu belirten Fatih Izdırap, şunları söyledi

“Depremin önce günlerinde AFAD’a arkalama toplarken, terbiyeci adına, yetişek gereksinimi olduğuna orgazm getirdim. Hangi yapabilirdim derken toplumsal iletişim araçları üzerinden aynı sayfa açtım. Bu sayfa üstünde gönüllülerimiz artınca whatsapp grubu üzerinden devam ettik. Vasat bodur tıpkısı sürede çokça sunturlu öğretmenlere ve öğrencilere ulaştı. Özellikle öğrencilerimizin özverisi bize mum oluyor. dedi.

‘GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERİ BEKLİYORUZ’

Gönüllü öğretmenlere ihtiyaçları olduğunu söyleyen Dokunaklı, 500 gönüllü hoca ve 80 dahi fahri hekim ve üniversitede tedris görevlilerinden oluşan bir kadroya ulaştık. Gereksinimlerine bakarak ‘on-line’ veya yüz yüze eğitimlere devam ediyoruz. 500 öğretmenimizin kısaca 100’ü Konya’de örgün adına eğitimlere bitmeme ediyor. Konya’üstelik 160 öğrencimiz var. Onların çoğuna yüz yüze eğitim veriyoruz. Deprem bölgelerinde olan öğrencilere ise internet yoluyla uzaktan ders veriyoruz. Onlar ülkemizin gelecekleri oldukları için elimizdeki tam imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Kitap ve kırtasiye desteğine ihtiyacımız var. Bazen öğrencilerimize dahi burs desteğine ihtiyacımız var. Antrparantez platformumuza akmak isteyen fahri öğretmenlerimizi da bekliyoruz. diyerek konuştu.

‘BENİ ÖĞRENCİLERİM GÜÇLENDİRDİ’

Fahri Literatür Öğretmeni Duyma Çavdarcı ise, depremden haddinden fazla etkilendiğini ancak öğrencileri sebebiyle toparlandığını belirtti. Çavdarcı, Bu platformda ego de fahri muallimlik yapıyorum. 2 öğrencim var. Bire Bir öğrencim Gaziantep’ten bize ulaştı. Ayrımsız öğrencimde Hatay’dan Mersine taşındı, onlarla ilgileniyorum. Öğrencilerle engin eğitime devam edecektik, fakat kendisinin genel ağ sorunu olduğu amacıyla istifham çözümleriyle bitmeme ediyoruz. Ego depremden çokça etkilendim. Benim akrabalarım bile yer sarsıntısı bölgesindeydi. Depremin psikolojisini uzun uzun bire bir müddet atlatamadım. Tanıdığım ve tanıştığım öğrencilerimin emanet sevinçleri beni çok bahtiyar etti. Karşılaştığım öğrenciler çokça güçlülerdi. Beni zinde tutan esasta öğrencilerimdi. dedi.

Hareket dolayısıyla Kahramanmaraş’tan Konya’ya taşınan üniversiteye hazırlanan Fatmanur Özavcı(19), geçmiş etapta derslerine baştan uymak için zorlandıklarını belirtti. Deprem haset yaşadıklarını da anlatan Özavcı, şunları söyledi

“Sarsıntı sırasında ağabeyim odamıza geldi. Ağabeyim, ben ve kardeşim yatağın kenarına çöktük. Yer Sarsıntısı yavaşladıktan sonraları bile montumuzu alıp hariç çıktık. Biz kestirmece 1 hafta süresince yakınlardaki bire bir okulda kaldık. Aşındırmak yiyemiyorduk. Bunu söylerken bile utanıyorum. Çünkü o anda insanlar enkazın altındaydı. Yemeye içmeye utandığımız bir andı. Teyzemler, Konya’ya geldi. Onlar vasıtasıyla biz üstelik Konya’ya geldik. Buradaki hocalarla tesadüfen karşılaştım. Bütünü o kadar iyiler ki anlatamam. Onlar bana bire bir bacı, benzeri ağa kendisine yaklaşıyor. Onlara minnettarım. Derse tekrar adapte olmak avcı aynı süreçti tığ çoluk çocuk doğrusu mukavim ayrımsız süreçten geçiyoruz. Şu dakika elimden gelenin sunma iyisini yapmaya çalışıyorum.

‘ÜLKEMİZİ, IZDIRAP İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNDEN BİZ KURTARACAĞIZ’

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden Konya’ya mevrut 11’inci dershane öğrencisi Buket Medih Türkmen (17) hareket haset yaşadıklarını anlattı. Türkmen, İlk depremde evdeydik benzeri süre arabada kaldık. 2’nci deprem ise öğle vakti namazına denk geldi. Ben arkadaşımla alay malay onların 1’inci kattaki evine abdest almaya girdim. O tam sallanmaya başladı. Tığ henüz sonradan binadan çıktık. Ailem beni enkazın altında kaldığımı zannetmiş. Birbirimizle bildirişim kuramadık, telefonlar çekmiyordu. Anca izdirap ayrımsız andı. Zaten enkazlar dolayısıyla yollardan geçilmiyordu. Cereyan edemiyorsun, zira kayırıcı çığlıkları duyuyorduk. Daha sonra annemlere kavuştum. Yakınlarım, arkadaşlarım ve öğretmenlerim öldü. Hedefim küçüklükten beri hoca girmek. Haddinden Fazla seviyorum öğretmenliği, umarım olurum. Eğitimim için kendimin çabalaması gerektiğini düşündüm. İnternet üzerindeki gruplardan buldum. Yaşıtlarıma davet etmek istiyorum; ülkemizin geleceği bizlerin elinde ve ülkemizi, çiğlik insanların düşüncelerinden biz kurtaracağız. Devletim ve milletim amacıyla çalışmaya hazırım. dedi.

Share: