İzmir bilgi: “Dijital işlemler” temalı Türkiye Teknoloji Buluşmaları İzmir’de yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde, Eticaret Merkezi AŞ ve Teknolojide Avrat Derneği eliyle İzmir’birlikte “Türkiye Teknoloji Buluşmaları” düzenlendi.

İzmir Tecim Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ahmet Adnan Saygun Musahabe Merkezi’ndeki etkinliğin açılışında, dünyanın haddinden fazla şişman benzeri birden değiştiğini, bu değişimin anne dinamiğinin uygulayım bilimi alanında yaşanan gelişmeler olduğunu belirtti.

Yaşanan değişimin ekonomide birlikte yüklülük gösterdiğini rapor fail Kestelli, meydan değeri açısından dünyanın en nazik 10 şirketinden 7’sinin, bellik değeri açısından dahi sunu büyük 5 şirketinden 4’ünün teknoloji şirketi olduğuna dikkati çekti.

Borsa yerine anadan görme istihsal yöntemlerinin sunma yoğun olduğu ve değişimin da yer çetin yaşandığı ekincilik sektöründe canlılık gösterdiklerini söyleyen Kestelli, şöyle devam etti:

“Mecmu dünyada bilişim teknolojilerinin ekincilik sektörüne entegrasyonunda mehabetli bire bir ivme yaşandığı benzeri hamur. Özerk ekincilik makinelerinden fon işlemeye, hastalık tespitinden çiftlik hile sistemlerine uygulayım bilimi tarımın değme alanına çarçabuk yayılıyor. Doğru bire bir şekilde bütünleşmiş edildiğinde teknolojinin tarım sektörünün iktisadi, içtimai ve çevresel sürdürülebilirliğine iri katkısı olacağına inanıyoruz. Bu amaçla ülkemiz tarımına akıllıca teknolojilerin geliştirilmesine imkan sağlayacak İzmir Ekincilik Teknoloji Merkezinin kurulması, üzerinde ağır sıklet olarak çalıştığımız sunma eke projemiz. Bu projeyle alay malay İzmir’i bölgesel, millî ve uluslararası bağlamda tarım teknolojileri ve girişimlerinin çekicilik merkezi ve tarım teknolojilerinin AR-GE üssü yapmayı hedefliyoruz. Merkezin elden eskimemiş zürriyet üretim teknolojilerinin gestalt verdiği benzeri başlama-up merkezi olmasını değil, repertuvar paylaşımından bakir mali varlıklara uzanan zer benzeri ekosistem yaratmasını amaçlıyoruz.”

İzmir Tecim Odası Umumi Heyet Başbuğ Yardımcısı Emre Kızılgüneşler birlikte eskimemiş teknolojilerin kullanımında inovatif gelişim birliklerini geliştirebilen şeriklik ve sektörlerin avantajlı olacağını dile getirdi.

Teknolojik ve sayısal dönüşümün hesaplı kalkınmanın kaldıracı kendisine görülmesi gerektiğini belirten Kızılgüneşler, “Teknolojik ve sayısal tahavvül, değişik uran devrimlerinden farklı yerine değme ülkeye kendi kayran uzmanlıklarına, avantaj ve dezavantajlarına makul tıpkısı uygulama alanı umum fırsatı sunuyor. Ülkelerin sayısal dönüşümde zat ibdai reçetesini yazacağı tıpkı durumda, Türkiye’nin üstelik kişi rekabet koşullarını ve kayran uzmanlığını teknolojik inovasyon ve dijital dönüşümle birleştirmesinin özgün yollarını araması gerekliliği ortaya çıkıyor. Hakeza aynı söve, Türkiye’yi dijital tahavvül ekonomisinin tüketicisine değil üreticisine dönüştürebilir.” dedi.

Iye Bölgesi Sanayi Odası Komutan Yardımcısı Kağan Yapıt birlikte 2023’te acun genelinde e-ticaret hacminin 6,5 trilyon dolara çıkacağının, 2024 yılına gelindiğinde da dünyada mecmu ticaretin yüzdelik 22’sinin e-tecim üzerinden gerçekleşeceğinin öngörüldüğüne dikkati çekti.

Açılış konuşmalarının peşi sıra “sayısal amal” temasıyla yapılan ve 83. kez planlı Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nda “e-ticaret & e-dış satım”, “dijitalleşme”, “metaverse”, “NFT”, “blockchain” kadar konularda panel ve sunumlar gerçekleştirildi.

Share: