Manisa’da baz istasyonu tepkisi- Manisa’da 2 yıldır amansız hastalık tedavisi gören Müjgan Zor: “Pencereyi herhangi bir açtığımda temel istasyonu karşımda”- “Psikolojim…

Manisa’de temel istasyonu tepkisi

Manisa’da 2 yıldır amansız hastalık tedavisi gören Müjgan Ağır: “Pencereyi herhangi bir açtığımda baz istasyonu karşımda”

“Psikolojim ve moralim madun eğin oldu. Otama sürecim olumsuz etkileniyor”

Müjgan Ağır, İzmir Kesim İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundu

Ailenin avukatı Mustafa Bilgehan Polat: “Yargıtay Ülfet Genel Oturmuş’nun bulutsuz kararları var”

MANİSA – Manisa’nın Salihli ilçesi Aksoy Mahallesi’nde yaşayanlar, mahalleye kurulan temel istasyonuna tepki gösterdi. Salihli’nin Aksoy Mahallesi’nde ruhlu ve 2 yıldır amansız hastalık tedavisi gören evli ve 2 yavru annesi Müjgan Çetince, evine 20 metre mesafede kâin baz istasyonu nedeniyle tedavi sürecinde artma sağlanamadığını söyledi.

Seçme çağ evinin karşısında yer düz baz istasyonu gördüğü moralinin ve aymazlık düzeninin ağız ağıza bozulduğunu, bununda otama sürecini menfi etkilediğini belirten Güç, mahalle de ayrımsız çok kişinin dahi temel istasyonuna cebin olduğunu tabir etti.

Salihli’nin Aksoy Mahallesi 221 Çıkmaz No: 27 Ofis: 5 adresinde diri evli ve 2 çocuk annesi Müjgan Çetin, 2 sene evvel yakalandığı acıma kanserini, teferruatlı benzeri otama sürecinin peşi sıra yendi. Otama süreci bitmeme ederken, metastaz (sıçrama) dolayısıyla Zor’a bu yol karaciğer kanseri teşhisi gecekondu. Bu süreçte yaşadığı apartmana 20 metre mesafede bulunan apartmanın serencam katına temel istasyonu kuruldu. Çetince, temel istasyonu dolayısıyla psikolojisinin bozulduğunu ve otama sürecinin pahal etkilendiğini belirterek istasyonun kaldırılması amacıyla sorun açtı. Salihli 2. Temel Ahbaplık Mahkemesi’nde görülen davada sezinleme yapıldı. Sezinleme sonucunda yönetmelikte belirlenen frekans değerleri elde edilmesi konusunda sav reddedildi.

“Temel istasyonu buradan kaldırılmalıdır”

Ailenin avukatı Mustafa Bilgehan Inmeli, frekans değerlerinin talimatname dahilinde belirlenen aralıkta olmasına rağmen müvekkilinin otama sürecinde temel istasyonu nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, Yargıtay Hukuk Umumi Oturmuş’nun aldığı bire bir kararla temel istasyonunun kaldırılması amacıyla ‘ruh bilimsel endişe’yi yeterli ayrımsız etken gördüğünü söyledi. Kötürüm, “Öncesinde rahim kanseri hastalığına yakalanan müvekkilimiz, bu hastalığı atlattıktan sonra bu çor karaciğerine nüksediyor. Müvekkilimiz şuanda yeniden kanser tedavisi görüyor. Arkamızda düz alan bu baz istasyonu ile müvekkilimin yaşadığı evin arasında kestirmece 20 metre ara var. Müvekkilimiz otama sürecinde her dışarı çıktığında, penceresinin perdesini gelişigüzel açtığında bu temel istasyonu zımnında ruh bilimsel anlamda zıt etkileniyor. Bu temel istasyonundan âlem mahalle sakinleri bile güvenilmez paye dahi rahatsız. Bu sokakta hayat dolu kısaca 100 dirilik imza toplayıp şikayetçi oldu. Sevgili bire bir kişi üzerinden yürüyor kabil gözükse dahi cemi mahalle sakinleri bu temel istasyonundan erinçsiz. Açtığımız sav sonucunda keşifler yapıldı, deliller toplandı ve gereken enstantane yapıldı. Fakat burada talimatname dahilinde açıklanan frekans değerleri dahilinde bire bir rakama ulaşılması dolayısıyla açılan ülkü reddedildi. Ancak konuyu istinafa taşıyarak hukuki mücadeleyi bitmeme ettiriyoruz. Haddizatında burada vurgulanmak istenen bap şu. Yargıtay Ahbaplık Yerleşmiş’nun meydanda kararları var. Ayrıca bu konuyla ait duygu sahibi profesörlerin fen adamlarının kemiksiz görüşleri var. Bu görüşlere bakarak yalnız sıklık değerlerine sadık kalınamayacağı yalınlık belirtiliyor. Yargıtay Hukuk Yerleşmiş kararlarına bakarak, bu kalıp hastaların ekleme gönül belası taşımaması gerekiyor. Takdir edersiniz ki burada temas dolaşma penceresinin karşısında temel istasyonu gören bire bir amansız hastalık hastasının katma ur taşımaması olanaklı değil. Bu koşullar dahilinde bu baz istasyonun herif sağlığı kasten sıklık değerleri aralığında olmasına rağmen buradan kaldırılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Çektiğim acıların haddi hesabı namevcut”

Evli ve 2 yavru annesi 61 yaşındaki Müjgan Ağır, “2 yıldan buyana kanserle ilişik tedavi görüyorum. Kemoterapiye rağmen daima yayılma yapıyor. Tedavi gördüğüm hastanede doktorlarım bile bu kadar sıçramaya bir medlul veremiyor. Bu büyüklüğünde umar ve kemoterapiye karşın bu sürecin bitmeme etmesi dolayısıyla ağız ağıza moralsizim. Sinirlerim madun dal oldu. Pencereyi açıyorum, karşımda baz istasyonu. Balkona çıkıyorum karşımda tekrar benzeri görünüş. Rahatsızlığımın verdiği etkinin yanında temel istasyonunun daima karşımda olması zımnında dalgı düzenimde madun art oldu. Devletimize güveniyorum inşallah tıpkısı çözüm bulunur. Bu temel istasyonuna çok yakın aynı bölgede okul var, Mahallede canlı komşularımızda çokça rahatsız. Çektiğim acıların haddi hesabı bulunmayan.” dedi.

“Mahallede alerjik çor arttı”

“Kestirmece 4 yıldır bu baz istasyonuyla savaş ediyoruz” diyen mahalle sakinlerinden Burçak Görgülü, “Alelhusus mahallede artışa sabık alerjik emraz bahis konusu. Baz istasyonu ile ait namına çokça tedirginiz. Daha bir serencam elde edememiş olmamız bizi çokça üzüyor. Komşularımız, bu baz istasyonu buraya konulurken tek kimseye bilgi vermedi, kimsenin rızasını almadı” derken, Serpil Şengül ise şunları söyledi: “Çocuklarımız adına haddinden fazla üzülüyoruz. Şuanda sağlığın hiçe sayıldığı tıpkı dönemdeyiz. İnşallah henüz de çığlık sonuçlar olmadan bu baz istasyonu buradan kaldırılır.”

“İnsan sağlığı bu kadar şizoit gayrimümkün”

Amansız Hastalık hastası Müjgan Ağır’un kızı Gülbahar Çelik ise, “Annem 2 yıldan buyana kanserle savaşım ediyor. Daim yerine metastaza uğruyor. Ben bunun nedenini bu temel istasyonuna bağlıyorum. Annemin tedavisi sürerken kanserin sürekli sıçraması anormal tıpkı kapsam. Annemin tedavisini yürüten doktorlarda bu sıçramaya benzeri valör veremiyorlar. Daha Çok bu davanın aynı an geçmiş sonlanmasını istiyoruz. İnsan sağlığı bu kadar sakim olmaz.” dedi.

Share: